maanantai 5. tammikuuta 2015

Pärnu lapsiperheelle

Ensi kesän lomasuunnitelmiimme kuuluu edelleenkin Virossa ja Pärnussa käynti. Inkaa jäi niin paljon harmittamaan se, ettei päästy Lottemaassa käymään että asia täytyy varmaan korjata seuraavana kesänä. Ja tietenkin samalla käydä uimarannalla meressä polskimassa.




Lottemaa on siis viime kesänä avattu koko perheen iso teemapuisto. Puisto on auki kesäkuun alusta elokuun loppuun. Se sijaitsee n. 6 km Pärnun keskustasta, mutta sinne on bussikuljetus joka päivä kaupungista Port Arturin ostoskeskuksesta. Pääsylipun hinta ei ole mielestäni kallis verrattuna siihen, että siellä voi olla koko päivän ja tekemistä vaikuttaa olevan monenlaista.




Lottemaassa voi esimerkiksi seikkailla seikkailupuistossa tai labyrintissa, käydä planetaariossa, kokeilla erilaisia musiikkisoittimia, nikkaroida verstaassa keksintöjä, pelata erilaisia pelejä, urheilla ja osallistua urheilukilpailuihin ja tietenkin leikkiä keksijäkylän asukkaiden kanssa. Teatterilavalla on pitkin päivää esityksiä. Puistosta löytyy kahviloita, ravintoloita ja kauppoja, joten nälissään ei tarvitse olla. Ja aivan vieressä on myös uimaranta, jossa voi uida meressä tai loikoilla hiekkarannalla. On varmasti tekemistä koko päiväksi.




Pärnua pidetään yleensä eläkeläisten lomakohteena, koska he tekevät paljon matkoja kylpylöihin, Mutta Pärnu tarjoaa myös lapsiperheelle paljon tekemistä. Siellä voi viettää ihan vain rantalomaa, sillä ranta on lapsille sopivasti pitkään matala ja hiekkaa riittää auringonottajille. Rannalla on lapsille leikkijuttuja ja leikkikenttäkin vieressä. Sateisina päivinä voi mennä pulikoimaan vaikka Tervise Paradisen vesipuistoon tai muihin kylpylöihin. Kaupungilla on katseltavaa, ostoskeskuksissa on lapsille leikkipaikkoja, löytyy minizoo, trampoliinikeskus ja lähellä on myös Valgerannan seikkailupuisto, jos haluaa todella aktiivista tekemistä. Meiltä jäi paljon paikkoja kokematta, sillä olimme turistisesongin ulkopuolella ja monet paikat jo kiinni. Mutta voin todella suositella: Pärnu on lapsiperheelle  ihan hyvä lomakohde.

Siinähän se Inkan talvi kuluukin ensi kesää ja Lottemaaseikkailua odotellessa. Ja jos vielä saadaan joku kaveri mukaan reissuun, niin on varmasti vielä hauskempi matka tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti