maanantai 22. syyskuuta 2014

Palamusen syysmarkkinat

Viikonloppuna kävimme syysmarkkinoilla Palamusessa. Viimeiset kilometrit ajelimme jatkuvassa autojonossa, joten jo siitä saattoi arvata ettei ihan pieni tapahtuma ollutkaan. Väkeä oli paljon, myyntikojuja oli valtava määrä, ruoka- ja juomatarjoilua, suurin piirtein koko kylä oli markkina-alueena. Suomenkieltäkin kuuli siellä täällä, sillä Suomesta tehdään linja-autoretkiä tapahtumaan.



 Koska kyseessä oli syysmarkkinat, oli pääosassa tietenkin syksyn sato. Eräässä rakennuksessa oli esillä erinäköisiä vihanneksia. Aika mahtavan kokoisia kurpitsoitakin oli. Eräs setä pyysi Inkaa istumaan toisen kurpitsan päälle ja kuvasi sitten kameralla. Myöhemmin illalla huomasimme, että Inka oli päässyt Eestitv:n iltauutisiin.




Erilaisia käsitöitä oli paljon esillä ja kaupattavana. Eräs korinmyyjä punoi koko ajan lisää koreja, joten samalla pystyi seuraamaan miten korintekeminen tapahtuu. Inka seurasi mielenkiinnolla ja yritti samalla valikoida, mikä koreista olisi ollut paras piknikkoriksi.




Alueella oli lapsille oma leikki- ja huvialue, jossa oli monta erikokoista pomppulinnaa. Inka kävi tietenkin pomppimassa yhdessä niistä ja hikihän siinä tuli. Täytyi vähentää välillä vaatetta. Häkeissä oli kaneja, joita saattoi syöttää ja silittää. Eräällä tädillä oli kaksi kissanpoikaa silitettävänä ja toisella oli koiria rapsutettavana. Oli lampaita, poniajelua ja ratsastusta. Puusta oli tehty vaikka minkälaisia leluja ja leikkitelineitä. Aika hienoja nukkekoteja oli joku tehnyt. Tuollaisilla olisi ollut tosi kiva leikkiä Inkankin mielestä. Huomasi kyllä, että puutuotteet oli edullisempia kuin Suomessa.




Vaikka alue oli iso jaksoi Inka hyvin kulkea, kun mielenkiintoista katseltavaa oli niin paljon. Ja aina löytyi jokin hieno juttu, joka olisi ollut mukava saada itselleen. Kotimatkalla ajelimme taas vähän maisemia katsellen ja pysähdyimme välillä leivoskahville ja limpparille. Inka valitsi tällä kertaa marenkileivoksen jossa oli kaunis kukkanen koristeena.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti