lauantai 8. marraskuuta 2014

Martin markkinoilla

Tallinnassa vietetään Martin markkinoita, jotka ovat Viron suurin käsityötapahtuma. Kävimme katsomassa millainen tapahtuma se oli.




Jäähalli oli täynnä kaikenlaisia hienosti tehtyjä käsitöitä. Neuleita, mattoja, liinoja, puu-, savi- ja lasitöitä ja kaikkea mahdollista. Olihan niitä hauska katsella ja hypistellä.




Onneksi olimme lähteneet jo aamusta liikkeelle, niin ei vielä kovin tungosta ollut. Mutta väki lisääntyi koko ajan. Ja suomalaisia oli paljon. Näille markkinoille oli tullut monta linja-autollista väkeä Suomen puolelta.




Eräässä pöydässä oli helmiä ja muita korutarvikkeita. Inka valitsi itselleen pussillisen kauniin värisiä helmiä, joista aikoi tehdä itselleen kaula- ja rannekorun.




Kaulakoru saatiinkin valmiiksi jo samana iltana. Aika hienohan siitä tuli.




Koska olimme omalla autolla liikkeellä, kävimme samalla katsomassa Tallinnassa Ûlemisten kauppakeskusta. Erilaisia liikkeitä oli paljon ja hieno oli yleisilme. Pari isompaa lelukauppaakin löytyi, joissa oli vaikka minkälaista lelua ja tarviketta. Kauppakeskus oli uudistettu lokakuussa, mutta ilmeisesti tullut vähän kiire loppuvaiheessa, sillä rakennusmiehiä pyöri siellä täällä viimeistelemässä hommia.




Inka hyppeli mielellään aulassa olevien pallien päällä. Liukumäki yläkerrasta alakertaan oli vähän liian pelottava.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti