maanantai 13. lokakuuta 2014

Virolaisia lastenjuttuja

Huomaa todella että syksy on tullut sillä sateisia päiviä alkaa olla yhä useammin. Inkan mielestä sade ei haittaa yhtään. Kun laittaa kumpparit jalkaan ja levittää oman sateenvarjonsa pään päälle, on vain mukava kävellä kaduilla rapakoissa. Eihän pienet sateet haittaakkaan, mutta vettä tulee välillä ihan kaatamalla.




Sadepäivinä kirjasto on edelleen mukava ajanvietepaikka. Sarjakuvia riittää luettavaksi vielä pitkäksi aikaa. Viereisessä ostoskeskuksessa, Pärnu keskuksessa, on lapsille leikkipaikka, Laste Mängudzungel. Aikalailla vastaavanlainen kuin Suomessa HopLop. Näytti olevan yleistä että vanhemmat kävivät vain tuomassa lapsen, maksoivat tuntitaksan ja hävisivät itse ostoksille. Leikkipaikasta löytyi pallomeret, liukumäet ja telineitä joissa kiipeillä. Mutta oli myös pelejä ja muuta vähän rauhallisempaan touhuun tarkoitettuja juttuja. Tunti vierähti äkkiä ja muiden lasten kanssa oli hauskaa touhuta.




Kauniina päivänä kävimme taas vähän kauempana ulkoilemassa ja katselemassa maisemia.Erään suon laitamilla kulki polku, jota kävimme kävelemässä. Mutta sielläpä alkoi hirvikärpäset tunkeutua ihan silmiin asti, joten piti kääntyä pois. Inkalla oli onneksi sen verran värikkäät vaatteet, että sai olla ötököiltä ihan rauhassa. Löysimme ihan mielenkiintoisen ja kivan näköisiä pieniä kalastajakyliä meren rannalla kulkevaa tietä ajellessamme. Melkein joka talon pihassa näkyi olevan koira katselemassa ohikulkijoita.




Ulkoilupäivän jälkeen ja viikonlopun kunniaksi kävimme vaihteeksi muualla syömässä. Ihan vain pikaruokaravintolassa mutta nälkä ainakin lähti. Onneksi oli ikkunan vieressä pöytä vapaana, niin saattoi katsella samalla ohikulkijoita.




Eräässä kauppakeskuksessa vietettiin lastenpäivää. Lapsille oli esityksiä ja Inkahan istui muiden lasten joukossa katselemassa. Kaikkea ei varmasti ymmärtänyt mutta ei se haitannut. Meinasi vaan alkaa väsyttämään kun kesti niin pitkään. Joten kävimme välillä kahvilla ja sitten taas seuraamaan uusia juttuja. Iso kani jakeli karkkeja korista ja niiasi kauniisti kun Inka kiitti viron kielellä: "Aitäh!".




Inka on muistanut kierrellä leikkipuistoja ahkerasti. Enää ei tunnu matkat yhtään liian pitkiltä kävellä noihin puistoihin ja vielä jaksaa kierrellä vähän ylimääräistäkin. Ja tarvittaessahan voi levätä ja katsella maisemia. Laivapuistossa oli tänään kiva poika kaverina leikkimässä. 




Taivas oli synkännäköinen kun ulos lähdimme, mutta jonkin ajan kuluttua alkoi aurinko kuitenkin pilkistämään pilvien takaa. Vallikäärin reunustalla kasvavat vaahterat olivat todella kauniin keltaisia siinä auringonpaisteessa. Kävelimme vähän pitempään kuin oli aikomus ja nautimme kauniista ilmasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti