maanantai 27. lokakuuta 2014

Pakkasta ja vieraita

Talvi on jo varoitellut tulostaan, sillä pakkasta on ollut muutamana päivänä. Lehdet ovat suurimmaksi osaksi tippuneet maahan ja lehtipuhaltimet pörisevät joka puolella. Suuria lehtikasoja on siis pitkin puistoja ja kadunvieruksia odottamassa poisviemistä. Ulkoilusäät ovat  olleet ihan mukavia vaikka leikkipuistoissa käyntiin, kunhan muistaa laittaa tarpeeksi vaatteita päälle.




Inka kävi taas Tallinnassa hakemassa satamasta vieraita. Kummeja olikin jo pitkään odotettu käymään. Automatkan aikanakin oli ollut paljon asioita joita piti esitellä, kuten esimerkiksi tienvarressa olevat  haikaranpesät. 




Pärnussa vieraiden kanssa kierreltiin vähän jokapuolella. Kävelykadulla Inka esittelee kaikille vieraille "hyvien uutisten patsaan". Sanomalehteä lukevaan patsaaseen liittyy sellainen tarina, että jos käy koskettamassa patsaan sanomalehteä, saa sen jälkeen kuulla aina vain hyviä uutisia. Ja kukapa ei niitä hyviä uutisia haluaisi kuulla.

Tietenkin ostoskeskukset ym. kaupat tuli yhdessä kierreltyä ja taisi jotain ostoksia vieraiden mukaan tarttuakin. Virolaisissa kaupoissahan saa yleensä aika rauhassa kierrellä ja katsella, myyjät eivät tule heti tarjoamaan palvelua jos asiakas ei kysele.




Uimaranta on jo hieman kylmä paikka tähän aikaan vuodesta. Oli jo jäätä kertynyt hieman, mutta tuuli oli työntänyt sen rannalle kasaan. Vesi taitaa siis olla jo aika jäätävää. Rannoilla liikkuu aika harvakseltaan ihmisiä, satunnaisia turisteja vain käy katselemassa maisemaa.




Illat pimentyvät jo aikaisin, joten taskulamppu on monesti tarpeen kävelyllä. Inka näytti valomerkkejä, kun kävimme iltakävelyllä Vallikäärin ja Tallinnan portin maisemia katselemassa. Lamppu oli tarpeellinen erityisesti opastetauluja lueskellessa. Laivapuisto oli jo pimeänä, mutta Inkahan oli esitellyt sen jo päivänvalon aikaan auton ikkunasta. 




Kävimme vieraiden kanssa kokeilemassa tällä kertaa Tervis-kylpylää. Siellä oli monenlaista saunaa, joista varsinkin suolasauna oli mielenkiintoinen kokemus. Kuumavesiallas oli todella rentouttava ja porealtaassakin oli mukava istuskella. Mutta Inka viihtyi lastenaltaassa. Kellukkeiden kanssa rohkeus kasvoi koko ajan ja kovasti yrittettiin uintia opetella. Kovin oli väsynyt porukka, kun suuntasimme kylpylän jälkeen ravintolaan syömään.




Sunnuntaiaamuna lähdimme koko porukalla ajelemaan linja-autolla kohti Tallinnaa. Inka oli kovin innokas auttamaan muita matkalaukkujen vetämisessä. Täytyy varmaan etsiä jostakin sellainen pieni, Inkan kokoinen matkalaukku, jolla saa jatkossa itse kuljettaa omat tavaransa matkoilla.




Tallinnan vanhassa kaupungissa riitti taas katselemista. Vanhat talot ovat aina yhtä hauskan näköisiä ja pikkuputiikkeissa on välillä mukava kierrellä hypistelemässä. Ja löytyihän se kunnon kahvilakin sieltä.




Päivän päätteeksi kävimme vielä sataman lähellä olevassa Norde Centrumissa ostoksilla ja kahvilla. Sieltä vieraat lähtivätkin laivalle Inkan jäädessä vilkuttamaan perään. Me taas kävelimme linja-autoasemalle ja istuimme bussin kyydissä pimenevässä illassa.




Nyt on Inkalla taas vaihtoehtoja iltasatujen suhteen. Kummitäti toi mukanaan  uusia suomenkielisiä satukirjoja ja edellisten vieraidenkin tuoma Uppo-Nalle on vielä kesken. Omat kirjat olikin jo luettu moneen kertaan, joten kirjatuomiset olivat todella mieleisiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti