tiistai 7. lokakuuta 2014

Kauniita syyspäiviä

Viime viikolla oli vielä todella kauniita ja lämpimiä syysilmoja, joten olihan se käytävä jokapäivä ulkoilemassa lähellä tai kaukana. Eräänä päivänä kävimme Kablin luontokeskuksessa ja lintuasemalla. Luontokeskuksessa oli näytillä paljon ötököitä ja perhosia, joista Inka löysi monta tuttua lajia kuten esimerkiksi nokkosperhosen. Ja löytyipä sieltä se majavakin täytettynä, kun emme siellä aikaisemmin käydyllä majavapolulla sitä elävänä nähneet.

Lintuasemalle oli levitetty valtava lintuverkko ulos, jonka avulla lintuja pyydystetään ja rengastetaan. Välillä tutkijat juoksentelivat pusikoissa ja rantakaislikossa hätistelemässä lintuja verkkoa kohti. Ja pian oli taas häkeissä lintuja sirkuttelemassa ja odottamassa vapauteen pääsyä.




Lintuaseman vieressä oli uimaranta, jonka yhteyteen oli rakennettu leikkipuisto. Inkahan kävi tietysti testaamassa kiipeilytelineet. Mukava oli kiipeillä ja touhuta.




Maamyyrät olivat kaivelleet käytäviään nurmikolla ja jättäneet kekoja sinne tänne.




Puistakin huomaa jo että syksy on saapunut. Pudonneita lehtiä on jo paljon. Varsinkin vaahteranlehdet ovat hienon värisiä ja näköisiä ja niitä Inka onkin kerännyt joskus mukaansa. Kahisevien lehtien seassa puistoissa on mukava juoksennella ja hyppiä.  




Kävimme sunnuntaina Tallinnassa. Inka oli lukenut ja kuullut, että Tallinnan vanhassa kaupungissa, raatihuoneen tornin tuuliviirissä seisoo Toomas-niminen hahmo. Sitä käytiin etsimässä ja nähtiinkin Toomas siellä korkella seisoskelemassa ja vartioimassa kaupunkia.

Menimme satamaan katselemaan laivoja. Inkalle oli iloinen yllätys kun kummit tulivat muiden matkustajien joukossa laivasta maihin. Kummeille olikin sitten paljon kerrottavaa ja näytettävää Pärnun kaupungissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti