sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Serkukset Tallinnassa

Perjantaina oli Inkalla taas odotettu ja jännittävä päivä. Aamulla nousimme linja-auton kyytiin ja suuntasimme Tallinnaan. Tallinnan linja-autoasemalta kävelimme kohti vanhaa kaupunkia. Matkan varrella on kauppatori, jossa kävimme kiertelemässä ja katselemassa mitä olisi tarjolla. Ja kaikenlaistahan siellä on, ruokia ja vaatteeita.




Vanhassa kaupungissa meillä oli varattuna huone vanhassa historiallisessa hotelli Olevi Residentsistä. Kävimme viemässä tavarat ja vähän lepäämässä, ennenkuin jatkoimme matkaa satamaan ja vieraita vastaan. Hotelli oli omalla vanhalla tavallaan hieno, mutta portaita siellä riitti kavuta huoneisiin mennessä.




Inkan riemu oli suuri, kun serkkutyttö vanhempineen ilmestyi näkyviin matkustajien joukosta. Tyttöjen jalat nousivat reippaasti, kun jatkoimme yhdessä takaisin vanhaan kaupunkiin ja hotelliin. Kävimme vielä illan päätteeksi syömässä ja vähän kaupunkia katselemassa. Halloweenin viettäjiä oli paljon liikkeellä ja tytöt huomasivat kaduilla monta hassusti pukeutunutta ihmistä.




Hyvin nukutun yön ja aamupalan jälkeen keräsimme tavarat mukaan ja lähdimme hotellilta. Aamupäivä kului vanhaa kaupunkia kierrellessä ristiin ja rastiin. Matkamuistomyymälöissäkin pistäydyttiin välillä. Vanhoissa taloissa ja muureista löytyi aina jotakin mielenkiintoisia yksityiskohtia.




Tytöillä oli hauskaa keskenään ja muilla oli hauskaa seurata, kun kaksi sattumalta samannäköisiin vaatteisiin pukeutunutta juoksenteli ja riemuitsi kaduilla. Kevyt oli askel tytöillä.




Jonkinlaisen vahakabinetin ovenpielessä oli roskis, ja sieltä kurkisti ulos miehen pää. Sepäs tyttöjä ensin hämmästytti ja sitten nauratti. Ei menty sisälle sen enempää vahanukkeja katsomaan.




Kävimme välillä kahvilassa syömässä herkulliset leivokset kaakaon ja kahvin kanssa. Tyttöjen leivokset oli koristeltu erittäin hienosti. Taisi käydä niin että vain se päällyste koristeineen tuli syötyä ja sitten olikin maha täysi.




Täytyihän se tämäkin katu käydä katsomassa ja ihastelemassa käsitöitä. Tyttöjä ne tosin eivät kiinnostaneet vaan heillä oli omat leikit menossa koko ajan.




Puistossa eräs mies ja poika tekivät isoja ja kauniita saippuakuplia. Lapset parveilivat ympärillä ja innostuivat poksauttelemaan kuplia. Tytöt tietenkin liittyivät seuraan. Eipä ennen niin suuria saippuakuplia olleet nähneetkään.




Virukeskuksessa ja Kaubamajassa oli aikaa kierrellä shoppailemassa. Kaubamajan leluosastolla oli lapsille erilaisia leikkipaikkoja ja siellähän tytöillä menikin aika rattoisasti. Jäi leikit tietenkin kesken kun täytyi lähteä satamaa kohti. Sinne lähti serkkutyttö vanhempineen laivalle ja Inka taas linja-autolla takaisin Pärnuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti