torstai 20. marraskuuta 2014

Haapsalussa

Nyt on muutamana yönä ollut pari astetta pakkasta, ja maa ollut aamuisin vähän kuurassa. Naapuritalon katolle kertyy aina aamuisin kyyhkysiä ja joku naakkakin istua kököttämään. Välillä ne pyrähtävät isona parvena lentämään meidänkin ikkunan ohitse.




Huomasimme, että meidän aikamme täällä Virossa alkaa olla lopuillaan, joten täytyi lähteä vielä vähän ajelemaan ja katselemaan paikkoja. Päämääräksi laitoimme Haapsalun, mutta matkalla kävimme Ristin kylässä. Siellä oleva muistomerkki oli pystytetty Siperiaan kyyditettyjen ihmisten muistoksi.




Haapsalun kaupungin halki ajaessa, huomasimme suuren kivilinnan. Pitihän meidän käydä kurkkaisemassa mitä muurien sisältä löytyy.




Kyseessä on 1200-luvulla rakennettu Haapsalun piispanlinna ja tuomiokirkko. Kellotornista soitetaan keskipäivän aikaan kelloja, ja sitä kellonsoittoa saimme mekin nyt kuunnella. Linnanaraunioit ovat aika hyvin säilyneet.




Inka kävi katselemassa vähän lähempää tykkejä. Aika erikoisia aseita on siihen aikaan ollut.




Kaupunki on kaunis vanhoine puutaloineen ja kapeine kujineen. Kesällä varmasti todella mukava pikkukaupunki, joten tuonne olisi mukava mennä vähän lämpimämpään aikaan uudestaan. Nyt oli niin kylmä tuuli että oli mukavempi auton sisältä katsella maisemia.




Pärnuun tullessa oli aurinko juuri laskemassa. Kävimme meren rannalla ihastelemassa auringonlaskua ja ottamassa muutamia valokuvia. Ei ollut rannalla kovin montaa kulkijaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti