keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Perillä Pärnussa

Ensimmäiset päivät Pärnussa ovat jo vietetty. Suomesta Inkalle matkaan lähtenyt sitkeä flunssa on hieman rajoittanut tytön liikkumista, eikä oikein ole jaksanut normaaliin tapaan touhuta. Omakotiasumiseen Suomessa tottunut lapsi on otettuna jo siitä, että asumme talon ylimmässä kerroksessa. Kiipeäminen neljänteen kerrokseen ei ainakaan näin alkuun ole tuottanut pahempia hankaluuksia. Inkakin kantoi urheasti omia tavaroitaan uuteen kotiin, vähän piti levätä välillä.




Näin turistikauden päätyttyä Pärnusta saa vuokrattua huoneistoja todella edullisesti pitemmäksikin aikaa. Meidän Lapimajan kautta vuokrattu huoneistomme on ihan keskustassa. Parvekkeelta avautuu näkymät vanhaan kaupunkiin, Rüütlin kävelykatu pikkuputiikkeineen on aivan lähellä. Toiseen suuntaan asunnosta on Pärnukeskus ja Port Arturin ostoskeskus josta löytyvät sitten nykyaikaisemmat ostettavat ja tarjonnat. Lähellä löytyvät mm. museo, konserttitalo, kirjasto ja paljon muuta.




Inkaa ei ole juurikaan kiinnostanut kiertely kaupoissa. Ostoskeskuskin houkuttaa sen vuoksi, että aulassa on lasten leikkiauto, johon on kiva mennä leikkimään. Paras paikka muuten tällähetkellä on talon vieressä oleva pieni puisto, vaikka siinä ei muuta olekkaan kuin keinu. Mutta keinuminen ja tammenterhojen keräily olivat ihan tarpeeksi mielenkiintoisia touhuja. Kauempana oleviin leikkipuistoihin tutustumme kunhan ennätämme.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti